Resum de la reunió del 19/01/09

Hola a tots,


A la reunió d'avui s'han tractat diferents punts:



Alumnes de direcció

- S'han queixat de la falta de conjunts amb els que practicar i la falta de masterclass amb professors convidats. Per aquest motiu s'ha proposat demanar al cap de departament* una explicació i exposar-li la queixa. Com a solució s'ha plantejat que els directors convidats per dirigir els grans conjunts de l'ESMuC s'aprofitin per fer-los fer alguna masterclass als alumnes de direcció (amb o sense l'orquestra) i per compensar les hores que se l'hi treuen al director convidat, que els alumnes de direcció participin en alguns seccionals. En aquest punt, els estudiants de direcció també demanen que se'ls pugui comptabilitzar com a crèdits de conjunts i acceptarien que la tria dels alumnes per dirigir fos per proves d'accés.


- Un dels altres punts que s'han tractat és la proposta de la creació d'una orquestra d'estudiants multidisciplinar on interactuin instrumentistes, pedagogs, sonòlegs, compositors, directors, etc... S'ha declarat que tothom esta d'acord amb la idea de creac una orquestra, però que és un punt complicat per les diferents visions i s'ha acordat que cada representant que estigui interessat exposarà per escrit la seva idea de projecte i l'enviarà al correu de l'associació (estudiantsesmuc@gmail.com) i l'equip de gestió recollirà les propostes i es continuarà parlant la següent reunió.


No s'ha pogut parlar a la reunió però m'han passat per escrit lo següent:

   1.Demanen la creació d'assignatures específiques per a direcció que comptabilitzin com a assignatures optatives o de lliure elecció. Dues assignatures proposades són: "Direcció per a música contemporània" i "Direcció aplicada a l'òpera"

   2.També demanen la creació de grups (o més grups) de cambra amb directors.



*Actualment crec que els directors este en el departament de Teoria i composició... però no n'estic segur (crec que ultimament us canviaven d'un departament a un altre amb molta facilitat)... m'ho podeu confirmar representants de direcció?




Intèrprets de Clàssica i Contemporània

- S'ha proposat la creació d'una orquestra amb estudiants on poder interpretar repertori que treballen habitualment a classe. Es proposava una orquestra amb un nivell alt on s'hi accedís d'alguna manera com proves d'accés, etc... S'ha declarat que tothom esta d'acord amb la idea de creac una orquestra, però que és un punt complicat per les diferents visions i s'ha acordat que cada representant que estigui interessat exposarà per escrit la seva idea de projecte i l'enviarà al correu de l'associació (estudiantsesmuc@gmail.com) i l'equip de gestió recollirà les propostes i es continuarà parlant la següent reunió.




Intèrprets de Música Antiga

- Ens han explicat que en l'organització del gran conjunt de música antiga hi ha hagut un desordre i un caos important en quan a informacions i materials donats als alumnes. Diferents alumnes de música antiga han redactat una carta de queixa per explicar els fets i han demanat el suport de l'associació.

- Proposaven que es tingui una visió d'anticipació envers el gran conjunt per tal de que els estudiants puguin treballar les obres a interpretar durant tot el semestre abans del conjunt. 




Importància i pes actual de l'associació d'estudiants

- S'ha qüestionat la importància i el pes actual de l'associació d'estudiants degut a la no-elecció d'alguns dels càrrecs i fins a quin grau pot representar als estudiants del centre les persones que actualment conformen l'associació. Els membres escollits per votació de l'antiga associació i molts dels actuals membres han argumentat que degut a la poca implicació de molts estudiants del centre, s'ha decidit començar l'associacio amb aquells qui tenen ganes de participar-hi.

Tot i això, s'ha proposat que abans de portar els diferents temes a la direcció, s'organitzin assamblees on es convoquin a tots els estudiants, per tal de que cadascú que hi participi tingui vot en les decisions. 




Cicle de concerts

- La comissió de cicle de concerts ens ha presentat la Proposta de "Cicle de concerts"** i s'han debatit diferents punts. S'ha dit que l'hora dels concerts seria millor a les 19h en comptes de les 20h i que la durada del concert seria millor d'aproximadament 1h en comptes de 1'45h. També s'ha parlat de demanar que els intèrprets diguin repertori que volen interpretar d'una durada al voltant dels 15 minuts per persona.

- La comissió continuarà treballant en la proposta per aclarir els diferents punts i l'equip de gestió demanarà com reservar aules directament des de secretaria per a "activitats de l'associació".



**Estaria bé que la comissió enviés la proposta en format PDF al correu de l'associació per poder-la enviar a tots els representants.




Reunió amb el cap d'estudis

- L'equip de gestió farà una reunió amb el cap d'estudis per la proposta de queixa dels estudiants de música antiga, per la petició de reserva d'aules per a activitats de l'associació i per preguntar sobre els espais físics de l'associació (futur despatx).




Reunions i assamblees properes

- Finalment s'ha proposat i s'ha acordat que properament es convocarà una reunió de representants en la qual s'han de tancar propostes com les de projecte d'orquestra, cicle de concerts, etc... per portar-la posteriorment en una Assamblea General d'Estudiants on es farà la votació final abans de portar-ho a la direcció.

- Queden per concretar les dates de la següent reunió (prevista per la setmana anterior a l'inci de classes o a la primera setmana del segon quadrimestre) i la data de l'Assamblea General, que ha d'estar anunciada i convocada amb 15 dies abans de la seva realització.